Därför får man mögel i hemmet i Stockholm

Att man vill undvika att få mögel i hemmet i Stockholm är något som säkerligen de allra flesta är medvetna om. Men varför får man egentligen mögel och varför är det viktigt att undvika problem med mögel i hemmet?

Läs mer även här om våra tjänster inom mögelsanering i Stockholm

Fukt kan leda till mögel

Anledningen till att man får problem med mögel i hemmet i Stockholm kan ha sin bakgrund i för höga nivåer av fukt. Mögel behöver nämligen fukt för att kunna få fästa i material i hemmet och kunna växa. Dessutom krävs ett material att växa på samt syre och nivåer på temperaturen som är gynnsamma för möglet.

Om fuktnivåerna är höga vid grunden, på vinden eller i andra delar av hemmet där det finns risk för fukt så skulle det kunna leda till problem med mögel. Att hålla koll på delar av hemmet där fuktnivåerna generellt kan vara högre och göra något åt problemen om det visar sig finnas fuktproblem är viktigt.

Anledningen till att man vill undvika mögel i hemmet är att möglet sliter på det material som drabbats och kan leda till att man måste byta ut material. För vissa människor innebär det även risker att ha fukt och mögel i hemmet i Stockholm. Vid vissa tillfällen sammankopplas fukt och mögel med sådant som huvudvärk, hosta, irriterade näsgångar, irriterade ögon med mera.

Mögelutredning och mögelsanering i Stockholm

Om man tror att man har problem med fukt och mögel i hemmet så är det viktigt att ta reda på om sådant är fallet. Det första steget är då en mögelteknisk besiktning, också kallat en mögelutredning. Vi utför både mögelutredningar och mögelsaneringar runt om i Stockholmsområdet. Kontakta oss gärna för att veta mer och för att boka in din hjälp.

Nyhetsarkiv

 • Mät fukten i din källare!

  Vi är nu inne i slutet av september månad med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara hög tid att kontrollera fuktnivåerna i din källare. En fuktig källare kan leda både till att man får en lukt som man upplever som dålig samt om man har otur till angrepp av mögel.

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.