Dessa utrymmen drabbas oftare av fukt och mögel

För att det ska bildas mögel i ditt hem i Stockholm så krävs det att det är rätt förutsättningar för möglet att växa. Höga nivåer av fukt är exempelvis något som möglet kräver och det finns flera delar av ett hus som det är bra att hålla extra koll på där fuktnivåerna vanligen kan vara högre.

Läs mer även här om våra tjänster inom området avfuktning i Stockholm

Fukt och mögel på vinden och vid husgrunden

När det blir höga nivåer av fukt i ett hus finns det risk för att mögel med tiden uppstår och sprider sig. Om man har otur så kan då en sanering av möglet behövas. För att undvika att det går så långt att en mögelsanering behövs i ditt hem i Stockholm kan det vara klokt att hålla reda på var det vanligen bildas särskilt mycket fukt.

Två delar av ett hus där vi arbetar med åtgärder som minskar fuktnivåerna och där det finns risk för problem med fukt och mögel är vinden och i anslutning till grunden. För att undvika att det blir för mycket fukt i dessa delar av hemmet så kan man bland annat använda sig av en avfuktare. I anslutning till en vind eller en krypgrund används då vanligen en sorptionsavfuktare.

På vinden kan man också vidta andra åtgärder för att fukten ska hållas på en bra nivå och man ska minska risken för problem med mögel. Bland annat kan man se över så att vindsluckan och annat på vinden håller tätt.

Åtgärder mot fukt och mögel i Stockholm

Vill du veta mer om tjänsterna inom avfuktning, mögelsanering eller mögelutredning i Stockholm? Läs mer här på vår hemsida och hör av dig för att boka hjälp med dessa tjänster som motverkar fukt och mögel.

Nyhetsarkiv

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

 • Dessa utrymmen drabbas oftare av fukt och mögel

  För att det ska bildas mögel i ditt hem i Stockholm så krävs det att det är rätt förutsättningar för möglet att växa. Höga nivåer av fukt är exempelvis något som möglet kräver och det finns flera delar av ett hus som det är bra att hålla extra koll på där fuktnivåerna vanligen kan vara högre.