Fukt och mögel i sommarstugan?

Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

Fukt som leder till mögel i sommarstugor

Anledningarna till varför en del fastigheter är mer benägna att få mögel än andra är flera. Först och främst kan det finnas problem med mögel i en sommarstuga på grund av att stugan oftast är en äldre byggnad som är byggd på en så kallad torpargrund. Denna typ av grund riskerar att fukt samlas vilket betyder att förutsättningarna för mögel att bildas och spridas blir större.

En annan anledning till att sommarhus kan få problem med fukt och mögel är att många sommarstugor och fritidshus hålls kalla och står orörda under en lång tid under vinterhalvåret. I samband med detta kan fuktigheten inuti stugan bli särskilt hög vilket leder till negativa effekter på sådant som bland annat väggar och golv.

En annan sak som påverka uppkomst av mögel är om huset inte riktigt håller tätt, till exempel om vinden är i dåligt skick eller att det tränger in regnvatten genom taket. Såna saker är sådant som kan leda till problem med fukt och att mögel börjar växa.

Vi utför mögelutredningar och mögelsaneringar

Det finns all anledning att undvika att få problem med mögel i sin sommarstuga eller fritidshus. För det första sliter mögel på byggnadsmaterial, vilket innebär att fastighetens skick försämras. För det andra så kan möglet leda till olika typer av hälsobesvär om man vistas i det under en längre period. Det kan vara problem med irritationer på huden, huvudvärk och problem med slemhinnorna.

Vi på Mögel Fuktskador hjälper dig med både utredning av mögel och mögelsanering runt om i Stockholm. Kontakta oss om du har några frågor eller vill anlita oss för mögelutredning i sommar.

Nyhetsarkiv

 • Mögelsanering i Stockholm – Vi hjälper dig!

  Ta reda på om du har fått mögel i ditt hem. Detta kan du göra genom en mögelutredning. Om du märker att du har mögel i ditt hem kan vi hjälp dig med en mögelsanering. Det finns flera olika sätt att få hjälp med, gällande mögelsanering. Det första man bör göra är att ta reda på orsaken och omfattningen av skadorna innan man väljer saneringsmetod.

 • Undvik höga fuktnivåer i ditt hem under hösten!

  Vi på Mögel Fuktskador välkomnar hösten med varma armar! Vi befinner oss nu i mitten av oktober månad och vi har redan märkt att dagarna blir kyligare, fuktigheten högre och vädret ostadigare. Faktum är att under hösten utsätts fastigheter generellt för hårdare och fuktigare väderförhållanden.

 • Mät fukten i din källare!

  Vi är nu inne i slutet av september månad med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara hög tid att kontrollera fuktnivåerna i din källare. En fuktig källare kan leda både till att man får en lukt som man upplever som dålig samt om man har otur till angrepp av mögel.

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!