Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

För att förhindra detta görs en besiktning av huset som kan leda vidare till en teknisk utredning.

 

Besiktning och mögelutredning innan husköp

Köper man ett hus som är drabbat av fukt och mögel så kan detta leda till negativa konsekvenser. För det första så kan det leda till att man måste utföra en mögelsanering som kan vara kostsamma. Tar man inte tag i detta så kan det leda till mycket mer allvarliga konsekvenser som exempelvis hälsobesvär. Mögel kan leda till att man utvecklar allergi och kan ge symptom som hosta, täppt näsa, huvudvärk och annat. Därför är det viktigt att undvika köpa hus med fukt- och mögelproblem.

 

När ett hus ligger ute till försäljning ska en överlåtelsebesiktning göras. Vid denna besiktning ser man över huset och ser vilket skick det är i. Det är vid denna besiktning som tecken på fukt- och mögelproblem upptäckas. Om det skulle visa sig att det möjligtvis finns tecken på mögel och fuktskador kan en vidare teknisk utredning med olika provtagningar göras. I den utredningen kan man sedan fastställa om det finns problem och hur allvarligt det är.

 

Vi utför mögelutredningar i stockholm 

Genom att ta reda på om det finns mögel i huset innan ditt husköp, kan du känna dig trygg i att du köper ett hus i bra skick. Vi på Mögel-fuktskador har lång erfarenhet inom både mögelutredning och mögelsanering i hela Stockholm. Har du några frågor kring mögelutredning? Läs mer om mögelutredning eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Nyhetsarkiv

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

 • Dessa utrymmen drabbas oftare av fukt och mögel

  För att det ska bildas mögel i ditt hem i Stockholm så krävs det att det är rätt förutsättningar för möglet att växa. Höga nivåer av fukt är exempelvis något som möglet kräver och det finns flera delar av ett hus som det är bra att hålla extra koll på där fuktnivåerna vanligen kan vara högre.