Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

För att förhindra detta görs en besiktning av huset som kan leda vidare till en teknisk utredning.

 

Besiktning och mögelutredning innan husköp

Köper man ett hus som är drabbat av fukt och mögel så kan detta leda till negativa konsekvenser. För det första så kan det leda till att man måste utföra en mögelsanering som kan vara kostsamma. Tar man inte tag i detta så kan det leda till mycket mer allvarliga konsekvenser som exempelvis hälsobesvär. Mögel kan leda till att man utvecklar allergi och kan ge symptom som hosta, täppt näsa, huvudvärk och annat. Därför är det viktigt att undvika köpa hus med fukt- och mögelproblem.

 

När ett hus ligger ute till försäljning ska en överlåtelsebesiktning göras. Vid denna besiktning ser man över huset och ser vilket skick det är i. Det är vid denna besiktning som tecken på fukt- och mögelproblem upptäckas. Om det skulle visa sig att det möjligtvis finns tecken på mögel och fuktskador kan en vidare teknisk utredning med olika provtagningar göras. I den utredningen kan man sedan fastställa om det finns problem och hur allvarligt det är.

 

Vi utför mögelutredningar i stockholm 

Genom att ta reda på om det finns mögel i huset innan ditt husköp, kan du känna dig trygg i att du köper ett hus i bra skick. Vi på Mögel-fuktskador har lång erfarenhet inom både mögelutredning och mögelsanering i hela Stockholm. Har du några frågor kring mögelutredning? Läs mer om mögelutredning eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Nyhetsarkiv

 • Dags att boka in årets mögelutredning

  Om man i ett hem har problem med för höga fuktnivåer kan det i värsta fall leda till att mögel bildas. Mögel påverkar både ditt hus och din hälsa – därför bör mögel alltid kontrolleras. För att bli kvitt möglet krävs en sanering.

 • Förebyggande åtgärder vid fukt

  Vi befinner oss nu i mitten av december månad och vi på Mögel Fuktskador vill börja med att önska alla en god jul och ett gott nytt år!

 • Mögelsanering i Stockholm – Vi hjälper dig!

  Ta reda på om du har fått mögel i ditt hem. Detta kan du göra genom en mögelutredning. Om du märker att du har mögel i ditt hem kan vi hjälp dig med en mögelsanering. Det finns flera olika sätt att få hjälp med, gällande mögelsanering. Det första man bör göra är att ta reda på orsaken och omfattningen av skadorna innan man väljer saneringsmetod.

 • Undvik höga fuktnivåer i ditt hem under hösten!

  Vi på Mögel Fuktskador välkomnar hösten med varma armar! Vi befinner oss nu i mitten av oktober månad och vi har redan märkt att dagarna blir kyligare, fuktigheten högre och vädret ostadigare. Faktum är att under hösten utsätts fastigheter generellt för hårdare och fuktigare väderförhållanden.

 • Mät fukten i din källare!

  Vi är nu inne i slutet av september månad med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara hög tid att kontrollera fuktnivåerna i din källare. En fuktig källare kan leda både till att man får en lukt som man upplever som dålig samt om man har otur till angrepp av mögel.