Mögelsanering från start till slut

Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

Mögelsanering från start till slut

Vid misstanke om mögel börjar man oftast med att göra en utredning och ser var möglet sitter och vilken typ av mögel som förekommer. Vid en utredning kan man till exempel ta hjälp av en mögelhund som kan undersöka huset och hitta de delar som är angripa.

För att hitta orsaken till mögelproblemen kan man även se över husets ventilation. Bristfällig ventilering kan vara orsaken till problem med fukt som gör att det bildas mögel i huset.

Genom att mäta fuktnivåerna kan man även upptäcka delar av huset som har särskilt höga fuktnivåer och där kan det finnas mögel som inte är synligt. Även om möglet inte syns så behöver det åtgärdas för att inte ställa till med skador och hälsoproblem.

Flera metoder vid sanering av mögel

Vid själva saneringen av möglet i det utrymme av huset som är angripet och skadat finns det flera metoder att använda sig av. Ozon angriper möglet och med hjälp av en maskin kan det vara ett sätt att få möglet att försvinna. Det går också att använda kemiska medel, det finns medel som både stryks på angreppet eller som man dimmar ut i höga koncentrationer.

För att välja rätt metod vid en mögelsanering för just det problem som du har kan det vara bra att anlita en professionell firma som har kunskap och erfarenhet av mögelsanering och de olika metoderna man kan använda sig av.

Nyhetsarkiv

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

 • Dessa utrymmen drabbas oftare av fukt och mögel

  För att det ska bildas mögel i ditt hem i Stockholm så krävs det att det är rätt förutsättningar för möglet att växa. Höga nivåer av fukt är exempelvis något som möglet kräver och det finns flera delar av ett hus som det är bra att hålla extra koll på där fuktnivåerna vanligen kan vara högre.

 • Så undviks problem med mögel

  Att få problem med mögel i hemmet kan både innebära att man måste lägga pengar på att åtgärda problemen samt att de som bor i huset eventuellt får hälsobesvär. För att undvika att få problem med mögel finns det en del åtgärder som kan tas.