Så undviks problem med mögel

Att få problem med mögel i hemmet kan både innebära att man måste lägga pengar på att åtgärda problemen samt att de som bor i huset eventuellt får hälsobesvär. För att undvika att få problem med mögel finns det en del åtgärder som kan tas.

Läs mer också här om tjänsterna inom avfuktning i Stockholm

Undvik en fuktig miljö

Undvika att få problem med mögel i hemmet i Stockholm gör man genom att hålla koll på sådant som ofta leder till att mögelangrepp. Mögel behöver exempelvis en fuktig miljö för att kunna växa och genom att undvika ett fuktigt hem kan man minska risken för att få problem med mögel.

För att undvika problem med fukt och i längden även mögel kan man bland annat se till att ventilationen fungerar som den ska i de delar av huset som generellt är fuktigare. Om fukten är i källaren kan även så kallade ventilerade golv användas för att få bort fukt som kommer från marken under golvet.

Ytterligare ett sätt att undvika för höga nivåer av fukt och angrepp av mögel i huset i Stockholm är avfuktning med en avfuktare. Till exempel kan man använda en sorptionsavfuktare som passar i kallare utrymmen som en krypgrund.

Det kan också vara så att fukt och vatten kommer in i huset för att för att det inte håller tätt. I sådana fall bör detta åtgärdas. Exempelvis kan det vara att vinden måste tätas.

Bekämpning av fukt och mögel i Stockholm

Vi hjälper kunder runt om i Stockholm med avfuktning, men även med mögelutredningar och mögelsaneringar om det har gått så lång att man har fått mögel i hemmet. Hör av dig för att veta mer och boka in din hjälp att bekämpa fukt och mögel i ditt hus i Stockholmsområdet.

Nyhetsarkiv

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

 • Dessa utrymmen drabbas oftare av fukt och mögel

  För att det ska bildas mögel i ditt hem i Stockholm så krävs det att det är rätt förutsättningar för möglet att växa. Höga nivåer av fukt är exempelvis något som möglet kräver och det finns flera delar av ett hus som det är bra att hålla extra koll på där fuktnivåerna vanligen kan vara högre.