Viktigt att åtgärda bakgrunden till fukt och mögel

Om det finns höga nivåer av fukt i hemmet i Stockholm så kan det med tiden leda till att man får problem med mögel och att en mögelsanering behövs. I samband med en mögelsanering så är det dock viktigt att även se över varför problemen uppstod till att börja med.

Läs mer även här om mögelsanering i Stockholm

Flera anledningar till fukt- och mögelproblem

Att man får problem med höga nivåer av fukt i hemmet i Stockholm kan bero på att den fukt som kommer in i fastigheten inte transporteras bort i den utsträckning som den bör. Det kan exempelvis vara för att ventilationen är undermålig eller att ett utrymme som exempelvis vinden inte håller tätt mot resten av hemmet och utsidan.

Det finns delar av ett hus som är lite särskilt benägna att få den här typen av problem. Exempelvis i husets våtutrymmen och som nämnt på vinden, men även i anslutning till grunden, kan fuktnivåerna vara högre. Om möglet får fäste och sprider sig kan man behöva utföra en mögelsanering.

I samband med att man utför en mögelsanering i Stockholm är det också viktigt att tänka på varför problemen har uppstått. Kanske beror de alltså på dålig ventilation eller på att huset inte håller tätt. När man vet bakgrunden kan man åtgärda de problem som finns. Om man inte gör något åt anledningen till problemen med fukt finns annars en risk att problemen kvarstår, vilket i sin tur kan innebära en risk för att även möglet kommer tillbaka.

Mögelsanering och mögelutredning i Stockholm

Har du problem med fukt och mögel i hemmet eller misstänker du att det finns problem? Hör då gärna av dig. Vi utför mögelsaneringar runt om i Stockholm men kan också hjälpa till med mögelutredning för att hitta mögel.

Nyhetsarkiv

 • Mät fukten i din källare!

  Vi är nu inne i slutet av september månad med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara hög tid att kontrollera fuktnivåerna i din källare. En fuktig källare kan leda både till att man får en lukt som man upplever som dålig samt om man har otur till angrepp av mögel.

 • Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

  Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

 • Fukt och mögel i sommarstugan?

  Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

 • Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

  Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

 • Mögelsanering från start till slut

  Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.