januari 29, 2024

Allvarlig fuktskada med mögel på Malmö stadsbibliotek efter kraftigt regnfall – över 85 tusen böcker skadade

Ett kraftigt regnfall förra hösten resulterade i en omfattande vattenläcka i källaren på Malmö stadsbibliotek. Sedan dess har vattnet fortsatt att tränga in i ett av magasinen, vilket har orsakat skador på böcker genom fukt och mögelbildning.

"Vi har inte exakt koll på hur många böcker som påverkats, men vi tittar på det", säger Vian Mirza, enhetschef på Malmö stadsbibliotek.

Vatten tränger in i magasinet genom sprickor i en av väggarna, vilket har resulterat i olika former av fuktskador i lokalen. Böcker som stod närmast vattenläckan har även blivit drabbade av mögelangrepp, vilket först rapporterades av Sydsvenskan.

Sofia Murray, sektionschef på Malmö stadsbibliotek, förklarar att "Delar av magasinet med över 85 000 böcker kommer att behöva flyttas."

Saneringsåtgärder pågår nu på platsen. De böcker som förvaras i detta magasin kan för närvarande inte lånas ut. Det rör sig framför allt om titlar inom svensk skönlitteratur för vuxna.

"Vatten och böcker är inte en jättebra kombination. Men vi är glada att det har gått så bra som det har gjort. Att vi kan rädda i princip alla böcker och att möglet är av den typen som går att sanera", tillägger sektionschefen på Malmö stadsbibliotek.

UAMS AB – Experterna på utredning och sanering av fukt- och mögelskador i hela Stockholmsområdet

Fukt- och mögelskador är allvarliga problem som kan påverka både fastigheters värde och människors hälsa. Därför är det avgörande att ha tillgång till professionella och pålitliga experter för att utreda och sanera sådana skador. UAMS AB är det företag du kan lita på när det gäller att hantera dessa utmaningar i hela Stockholmsområdet.

UAMS AB är specialister på att utreda och sanera fukt- och mögelskador. Vi har en gedigen erfarenhet och en djup kunskap om de specifika utmaningar som Stockholmsklimatet kan medföra. Oavsett om det handlar om en bostad, kommersiell fastighet eller industriell anläggning, är vi rustade för att ta itu med skadorna och återställa en hälsosam inomhusmiljö.

UAMS Tjänster:

  • Fuktutredning: Vi använder avancerad teknik och expertis för att lokalisera källan till fuktintrång och fastställa omfattningen av skadorna. Detta är en kritisk första steg för att skapa en effektiv plan för sanering. Läs mer om fuktutredning och avfuktning här
  • Mögelsanering: Vår specialiserade personal hanterar saneringen noggrant och effektivt för att säkerställa att mögelsporer inte sprids vidare. Vi använder säkra och beprövade metoder för att eliminera möglet. Läs mer om mögelsanering och utredning här

Varför Välja UAMS AB?

Vi förstår att tid är av stor vikt när det gäller att åtgärda fukt- och mögelskador. Vårt team är snabbt och effektivt för att minimera avbrott i din vardag eller verksamhet. Vi arbetar också noggrant för att säkerställa att skadorna inte kommer tillbaka.

För oss är din hälsa och säkerhet av högsta prioritet. Därför använder vi miljövänliga och säkra metoder under hela processen. Vi är stolta över att ha hjälpt många kunder i Stockholmsområdet att återställa sina fastigheter till en sund och trygg miljö.

Se kundomdömen på Reco

Så om du står inför fukt- eller mögelskador i Stockholmsområdet, tveka inte att kontakta UAMS AB. Vi är här för att erbjuda professionell utredning och saneringstjänster för att säkerställa att din fastighet är fri från skador och redo att användas igen. Din hälsa och ditt välbefinnande är vår prioritet, och vi är redo att hjälpa dig.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu