september 19, 2022

Avfuktning för bostäder – omedelbar hjälp som minimerar skador

Avfuktning för bostäder på egen hand är vanligtvis inte tillräckligt för att ta bort all fukt från ditt hem efter en vattenskada. Vatten kan gömma sig bakom väggar, under golv eller i ditt VVS-system och ventiler. På UAMS AB tillhandahåller vi experttjänster för torkning och avfuktning för bostäder med en kombination av kylavfuktare och sorptionsavfuktare för att avlägsna fukt från luften i ditt hem.

Relevanta länkar som också kan intressera dig

Fuktproblem i krypgrunden

Avfuktning Stockholm 2022

Avfuktning av grypgrund

Förebyggande åtgärder på vindar - avfuktning Uppsala

Tid är avgörande när det avfuktning för bostäder. Ju längre din bostad är fuktig, desto mer omfattande kan skadan bli och desto svårare blir det att helt återställa de skadade utrymmena till det tillstånd de hade före fuktskadan. Vårt team har jour dygnet runt för att ta emot dina samtal, så tveka aldrig att kontakta oss för hjälp.

Riskerna med långvarig fukt

Möjlig orsak till fuktskada

Fuktskador i huset kan orsakas av ett antal saker, bland annat

 • Stormigt och regnigt väder
 • Tilltäppta eller trasiga rännor
 • Läckande rör
 • Översvämning i källaren
 • Blockerade avlopp
 • Kondens från rör

För mycket fukt kan skada husetas strukturella integritet. Resultatet kan vara buktande golv, väggar, ytskikt som släpper eller missfärgas. De mer allvarliga konsekvenserna är strukturella. En vattenläcka upptäcks ofta inte förrän den redan hunnit orsaka betydande skada, vilket gör att det är viktigt att utreda problemet ordentligt.

Det tar tid och kan kosta en del att åtgärda vattenskador, och de klassas därför som det största problemet som ditt hus kan råka ut för. Vatten och fukt resulterar ofta i mögelproblem, vilket inte bara skadar huset utan de som bor i det.

Avfuktningsteknik i fem steg

Vi har lång erfarenhet av hur man torkar ut och avfuktar ett hus. Man kan sammanfatta det i fem steg, enligt följande.

 1. Utredning och bedömning
  Tack vare moderna och instrument kan våra saneringsexperter att utreda om ditt hus har vattenskador. De kommer även att söka upp orsaken till vattenskadan och förklara vad som behöver göras.
 2. Får bort fukt och vatten
  För att få bort all fukt använder vi olika avfuktningstekniker, så som dränering, absorbering, pumpning, dammsugning m.m.
 3. Avdunstning
  Med rätta apparater ser vi till att vatten och fukt avdunstar så snabbt som möjligt.
 4. Avfuktning
  Vi har speciella avfuktare för att få bort fukt ur både luft och ytor, vilket påskyndar torkningsprocessen.
 5. Granskning över tid
  För att garantera att det blir torrt läser våra saneringsexperter av fukthalten i luften för att garantera torkning. Vi ser även vilken takt torktiden tar och om vi kan göra ytterligare åtgärder för att snabba på processen.

Avfuktningsteknik som förebygger framtida fuktskador

Det är viktigt att ta hand om överkott av fukt. Konsekvensen av att undanlåta det kan leda till mögelproblem och strukturella problem i huset. Vi har framgångsrikt hjälp många att återställa sitt hem till urpsrungsskick. Kontakta oss gärna för frågor.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu