januari 20, 2020

Därför får man mögel i hemmet i Stockholm

Att man vill undvika att få mögel i hemmet i Stockholm är något som säkerligen de allra flesta är medvetna om. Men varför får man egentligen mögel och varför är det viktigt att undvika problem med mögel i hemmet?

Läs mer även här om våra tjänster inom mögelsanering i Stockholm

Fukt kan leda till mögel

Anledningen till att man får problem med mögel i hemmet i Stockholm kan ha sin bakgrund i för höga nivåer av fukt. Mögel behöver nämligen fukt för att kunna få fästa i material i hemmet och kunna växa. Dessutom krävs ett material att växa på samt syre och nivåer på temperaturen som är gynnsamma för möglet.

Om fuktnivåerna är höga vid grunden, på vinden eller i andra delar av hemmet där det finns risk för fukt så skulle det kunna leda till problem med mögel. Att hålla koll på delar av hemmet där fuktnivåerna generellt kan vara högre och göra något åt problemen om det visar sig finnas fuktproblem är viktigt.

Anledningen till att man vill undvika mögel i hemmet är att möglet sliter på det material som drabbats och kan leda till att man måste byta ut material. För vissa människor innebär det även risker att ha fukt och mögel i hemmet i Stockholm. Vid vissa tillfällen sammankopplas fukt och mögel med sådant som huvudvärk, hosta, irriterade näsgångar, irriterade ögon med mera.

Mögelutredning och mögelsanering i Stockholm

Om man tror att man har problem med fukt och mögel i hemmet så är det viktigt att ta reda på om sådant är fallet. Det första steget är då en mögelteknisk besiktning, också kallat en mögelutredning. Vi utför både mögelutredningar och mögelsaneringar runt om i Stockholmsområdet. Kontakta oss gärna för att veta mer och för att boka in din hjälp.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu