RING OSS
juli 8, 2020

Fukt och mögel i sommarstugan?

Vi är nu inne i juli månad vilket innebär att sommaren officiellt är här och allt fler svenskar åker till sina sommarstugor. Sommarstugor eller fritidshus är den typ av fastighet som kan vara mer benägna att få mögel än andra. Men varför är det så? Vi på Mögel Fuktskador reder ut svaren!

Fukt som leder till mögel i sommarstugor

Anledningarna till varför en del fastigheter är mer benägna att få mögel än andra är flera. Först och främst kan det finnas problem med mögel i en sommarstuga på grund av att stugan oftast är en äldre byggnad som är byggd på en så kallad torpargrund. Denna typ av grund riskerar att fukt samlas vilket betyder att förutsättningarna för mögel att bildas och spridas blir större.

En annan anledning till att sommarhus kan få problem med fukt och mögel är att många sommarstugor och fritidshus hålls kalla och står orörda under en lång tid under vinterhalvåret. I samband med detta kan fuktigheten inuti stugan bli särskilt hög vilket leder till negativa effekter på sådant som bland annat väggar och golv.

En annan sak som påverka uppkomst av mögel är om huset inte riktigt håller tätt, till exempel om vinden är i dåligt skick eller att det tränger in regnvatten genom taket. Såna saker är sådant som kan leda till problem med fukt och att mögel börjar växa.

Vi utför mögelutredningar och mögelsaneringar

Det finns all anledning att undvika att få problem med mögel i sin sommarstuga eller fritidshus. För det första sliter mögel på byggnadsmaterial, vilket innebär att fastighetens skick försämras. För det andra så kan möglet leda till olika typer av hälsobesvär om man vistas i det under en längre period. Det kan vara problem med irritationer på huden, huvudvärk och problem med slemhinnorna.

Vi på Mögel Fuktskador hjälper dig med både utredning av mögel och mögelsanering runt om i Stockholm. Kontakta oss om du har några frågor eller vill anlita oss för mögelutredning i sommar.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu