RING OSS
augusti 15, 2020

Hur kan man förebygga fuktproblem i sitt hem?

Det vissa delar av hemmet som har större risk att få fuktproblem än andra. Sådana ställen är ofta utrymmen där det finns särskilt mycket fukt, som bland annat i badrummet och på vinden. Det finns faktiskt en del saker som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem på dessa utrymmen. Vi på Mögel Fuktskador har tagit fram våra bästa tips för hur du kan undvika problem med fukt!

Undvik fuktproblem i badrummet

Olika utrymmen i ett hem har normalt olika nivåer av fukt. Eftersom det förekommer mycket rinnande vatten i ett badrum med dusch eller badkar så kan det göra att fuktnivåerna blir extra höga i just dessa utrymmen. Om man har ett bra luftflöde så har fukten någonstans att ta vägen, men om man har en bristfällig ventilation kan det finnas risk för att fuktproblem uppstår. Dessa problem kan vid ett senare skede leda till angrepp av mögel och därför är det bra om man kan undvika dessa fuktproblem.

En bra ventilation är a och o när det kommer att fuktsäkra badrummet. Genom att förbättra ventilationen vid duschen och toaletten kan man få ned de höga nivåerna av fukt innan man får fuktproblem. Misstänker man att fuktproblemen skulle kunna leda till någon typ av skada i badrummet så kan det vara en god idé att renovera innan problemen blir allt för stora.

Såhär undviker du fuktproblem på vinden

Fuktproblem på vinden kan man få om att vinden inte håller helt tätt. Fukt kan nämligen tränga sig in på vinden genom taket eller nedifrån via inomhusluften. Oavsett vilket så är det viktigt att se över och förebygga detta.

Genom att åtgärda de problem som finns kan man förebygga fukt på vinden. Beror det på otillräcklig konstruktion så kan man behöva göra något åt detta. Kommer fukten nedifrån kan man behöva se över sin ventilation för att se om den fungerar som den ska. Upplever man att det är extra fuktigt på vinden, trots fungerande ventilation och konstruktion, kan man använda sig av en avfuktare för att få ned fuktnivåerna.

Läs mer om hur du kan förebygga fuktproblem i badrummet och på vinden

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu