juni 10, 2020

Kan man ta reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

Att köpa hus är kanske ett utav de största besluten man tar och är något som man kommer lägga mycket pengar på. När det kommer till att köpa hus är det viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset – något som kan leda till negativa konsekvenser och även oförberedda kostnader.

För att förhindra detta görs en besiktning av huset som kan leda vidare till en teknisk utredning.

Besiktning och mögelutredning innan husköp

Köper man ett hus som är drabbat av fukt och mögel så kan detta leda till negativa konsekvenser. För det första så kan det leda till att man måste utföra en mögelsanering som kan vara kostsamma. Tar man inte tag i detta så kan det leda till mycket mer allvarliga konsekvenser som exempelvis hälsobesvär. Mögel kan leda till att man utvecklar allergi och kan ge symptom som hosta, täppt näsa, huvudvärk och annat. Därför är det viktigt att undvika köpa hus med fukt- och mögelproblem.

När ett hus ligger ute till försäljning ska en överlåtelsebesiktning göras. Vid denna besiktning ser man över huset och ser vilket skick det är i. Det är vid denna besiktning som tecken på fukt- och mögelproblem upptäckas. Om det skulle visa sig att det möjligtvis finns tecken på mögel och fuktskador kan en vidare teknisk utredning med olika provtagningar göras. I den utredningen kan man sedan fastställa om det finns problem och hur allvarligt det är.

Vi utför mögelutredningar i Stockholm 

Genom att ta reda på om det finns mögel i huset innan ditt husköp, kan du känna dig trygg i att du köper ett hus i bra skick. Vi på Mögel-fuktskador har lång erfarenhet inom både mögelutredning och mögelsanering i hela Stockholm. Har du några frågor kring mögelutredning? Läs mer om mögelutredning eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu