september 25, 2020

Mät fukten i din källare!

Vi är nu inne i slutet av september månad med allt vad det innebär med kyligare dagar, regn och rusk. Då kan det vara hög tid att kontrollera fuktnivåerna i din källare. En fuktig källare kan leda både till att man får en lukt som man upplever som dålig samt om man har otur till angrepp av mögel.

Att se till att hålla nivåerna av fukt på en bra nivå är därför viktigt. För att kontrollera nivåerna av fukt gör man genom en fuktmätning med en fuktmätare.

Fuktmätning i källare

Har du en fuktig källare kan det vara hög tid att mäta fukten för att ta reda på hur pass höga nivåerna är. När vi utför fuktmätningar använder vi oss av en fuktmätare som anger nivåer av fukt. På så vis kan vi se om nivåerna för fukt är normala eller för höga. Visar det sig att nivåerna är för höga i samband med att vi kontrollerar fukten i källaren så kan det vara bra att se vad man kan göra för att få ned på fukten och även minska risken för mögel.

Åtgärda fukt i källaren

Att åtgärda en fuktig källare kan man göra på olika sätt. För det första så kan man placera en avfuktare i källaren som suger in luft och tar upp fukten. Två typer av avfuktare är kylavfuktare och sorptionsavfuktare. Vilken typ som används beror på vilket utrymme det gäller. För att få ned höga fuktnivåer i en källare så kan man även använda sig av ett mekaniskt ventilerat golv. Det ventilerade golvet har ett system som ventilerar bort fukten från golvplattan och hindrar det från att stiga upp i rummet.

Avfuktning, mögelsanering och mögelutredning

Misstänker du att din källare har för höga fuktnivåer? Hör av dig till oss. Vi utför uppdrag i Mälardalen i bland annat Stockholmsområdet och hjälper våra kunder med både avfuktning, mögelsanering samt mögelutredningar. Läs gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med avfuktning och mögelutredning i Stockholm.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu