maj 29, 2020

Mögelsanering från start till slut

Har man upptäckt mögel i sin bostad behövs en mögelsanering för att bli av med problemen men det är också viktigt att få bort orsaken till problemen, annars kommer möglet snabbt tillbaka. Beroende på vilken typ av problem man har finns det lite olika sätt att mögelsanera.

Mögelsanering från start till slut

Vid misstanke om mögel börjar man oftast med att göra en utredning och ser var möglet sitter och vilken typ av mögel som förekommer. Vid en utredning kan man till exempel ta hjälp av en mögelhund som kan undersöka huset och hitta de delar som är angripa.

För att hitta orsaken till mögelproblemen kan man även se över husets ventilation. Bristfällig ventilering kan vara orsaken till problem med fukt som gör att det bildas mögel i huset.

Genom att mäta fuktnivåerna kan man även upptäcka delar av huset som har särskilt höga fuktnivåer och där kan det finnas mögel som inte är synligt. Även om möglet inte syns så behöver det åtgärdas för att inte ställa till med skador och hälsoproblem.

Flera metoder vid sanering av mögel

Vid själva saneringen av möglet i det utrymme av huset som är angripet och skadat finns det flera metoder att använda sig av. Ozon angriper möglet och med hjälp av en maskin kan det vara ett sätt att få möglet att försvinna. Det går också att använda kemiska medel, det finns medel som både stryks på angreppet eller som man dimmar ut i höga koncentrationer.

För att välja rätt metod vid en mögelsanering för just det problem som du har kan det vara bra att anlita en professionell firma som har kunskap och erfarenhet av mögelsanering och de olika metoderna man kan använda sig av.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu