RING OSS
januari 28, 2019

Skydda din källare mot fuktproblem

Det finns en rad orsaker till att en källare blir fuktig. Fukt kommer både utifrån luften och nedifrån marken. Problemen kan även bero på sådant som att ett rör i väggen har gått sönder och läcker eller att man har buskage och växter som växer för tätt inpå husgrunden.

Oavsett anledning finns det en del som kan göras för att undvika en fuktig källare. Läs även gärna mer om våra tjänster inom mögelutredningar

Så ser du och undviker fuktproblemen

Fuktproblem i källaren kan uppstå när grunden utsätts för vatten och fukt som, om man har otur, tar sig in i väggarna. Fönster som är otäta kan också det vara något som leder till att fukt letar sig in i källaren.

För att upptäcka fuktproblem kan det vara bra att hålla koll så att det inte finns tecken som tyder på ett läckage från något rör. Det är även bra att hålla koll på hur väggarna ser ut. Om det finns sprickor i väggmaterialet kan det vara tecken på fuktproblem. Fuktproblem i en källare, som i längden kan leda till fuktskador och mögel, kan även upptäckas genom att det finns en unken lukt i källaren.

För att undvika att man får problem med en fuktig källare är en metod att använda sig av en avfuktare som tar upp fuktig luft som samlas i källaren. Ett annat sätt är att se till att ha en grund som är tät. En tät grund får man genom en dränering som är bra och skyddar grunden.

Besiktning kan bli aktuellt

Det finns alltså en del som kan göras för att upptäcka fuktproblem i källaren och det finns även saker man kan göra för att undvika att fukthalterna blir för höga. Om man misstänker att fuktskador har uppstått är det dock bra att ta kontakt med en firma som gör en besiktning.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu