oktober 27, 2020

Undvik höga fuktnivåer i ditt hem under hösten!

Vi på Mögel Fuktskador välkomnar hösten med varma armar! Vi befinner oss nu i mitten av oktober månad och vi har redan märkt att dagarna blir kyligare, fuktigheten högre och vädret ostadigare. Faktum är att under hösten utsätts fastigheter generellt för hårdare och fuktigare väderförhållanden.

Det innebär att det nu är hög tid att boka in sin hjälp med mögelutredning för att säkerställa att fuktnivåerna hålls på en stadig nivå.

Läs mer om våra tjänster inom mögelutredning i Stockholm

Utredning av fukt och mögel

Om du misstänker att ditt hem har för höga fuktnivåer eller att det finns risk för eventuella mögelproblem så är första steget att utföra en utredning. När vi utför en mögelutredning går vi igenom huset och utför både en okulär besiktning och en besiktning av lukten i fastigheten för att hitta tecken på mögel. För att ta reda på om fuktnivåerna är för höga kan vi utföra en fuktmätning. Efter genomförd utredning kan arbetet fortlöpa med provtagningar på material som tros vara skadade av mögel. Därefter utförs eventuella åtgärder. Vad som behövs göras beror på omfattningen av problemen samt vilken typ av problem som det gäller.

Mögelsanering eller avfuktning?

Visar mätningen att huset har för höga fuktnivåer och att det finns risk för mögeluppkomst kan en avfuktning vara en lösning. Det kan även vara bra att se till att ventilationen fungerar som den ska så att den verkligen tar upp fukt. Om man däremot redan fått problem med mögel är lösningen istället en mögelsanering.

Kontakta oss för mögelutredning i Stockholm

Visar mögelutredningen att det finns mögel i fastigheten är det viktigt att fastställa källan till mögelproblemet. Om man inte vet hur möglet har uppstått finns det nämligen en risk att problemen kommer tillbaka.

Om du redan nu misstänker att ditt hem har för höga fuktnivåer eller till och med problem med mögel så bör du genomgå en mögelutredning. Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med din mögelutredning.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu