november 28, 2018

Upptäck och förebygg fuktproblem i duschen

Fuktproblem och fuktskador kan med tiden uppstå i delar av ett hus där fuktnivåerna är höga. Det är exempelvis i ett våtutrymme, som i badrummet och i anslutning till duschen.

För att undvika fuktproblem i duschen samt för att upptäcka fuktproblemen finns det en del saker som det är bra att tänka på. Läs gärna mer om våra tjänster inom mögelsanering

Så kan fuktproblem i dusch undvikas

För att undvika att man får fuktproblem i anslutning till duschen, som kan leda till fuktskador och problem med mögel, är det viktigt att se till så att ventilationen fungerar som den ska. Med en fungerande ventilation kan den fuktiga luften transporteras bort från duschen och badrummet.

Ett sätt att minska riskerna för att man ska få problem med fukten vid duschen är också att installera ett så kallat duschtråg, vilket är ett upphöjt golv. Med ett upphöjt golv så rinner inte vattnet ned direkt på golvet utan tråget fungerar som ett skydd.

För att upptäcka tecken på att problem med fukt har uppstått i anslutning till duschen kan det för det första vara bra att hålla koll på väggarna och golvet. Om det verkar otätt och sprickor har bildats med tiden kan det innebära att vatten har tagit sig in bakom väggen eller golvet och ställt till med problem. Ett annat sätt att upptäcka problem med fukt i duschen är att vara uppmärksam på lukten i badrummet. Om du upplever att det är en unken lukt vid duschen skulle det kunna vara så att fukten har letat sig in i golvet eller väggen.

Hjälp finns att få

Om man har otur kan alltså problemen med fukt vid en dusch i hemmet i Stockholm leda till fuktskador. Det är därför bra att vara medveten om riskerna och kontakta en firma med de rätta kunskaperna om det finns misstanke om problem.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu