mars 27, 2023

Vad en besiktningsman kan upptäcka innan du köper huset

Att köpa ett hus är en av de viktigaste investeringarna du kommer att göra i ditt liv. Innan du gör det stora köpet är det viktigt att se till att fastigheten är i gott skick, inklusive att kontrollera om det finns mögel. Mögel kan orsaka hälsoproblem, skada husets struktur och vara kostsamt att åtgärda. I den här artikeln kommer vi att diskutera varför det är viktigt att anlita en besiktningsman för att kontrollera mögel innan du köper ett hem.

Skydda din hälsa

Mögel kan orsaka en rad hälsoproblem, inklusive allergiska reaktioner, andningsproblem och infektioner. Vissa typer av mögel, som svartmögel, är särskilt farliga och kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Att anlita en professionell för att kontrollera mögel innan du köper ett hem kan hjälpa dig att undvika hälsoproblem som kan uppstå från exponering för mögel.

En besiktningsman kan identifiera dold mögel

Mögel kan växa i dolda områden i hemmet, till exempel innanför väggar, under mattor eller på vinden. Dessa dolda mögelkolonier kan vara utmanande att upptäcka utan specialutrustning och expertis. En professionell mögelinspektör kan identifiera dold mögel och ge dig en korrekt bedömning av mögelproblemet.

Spara pengar i det långa loppet med besiktning av huset

Spara pengar

Mögelsanering kan vara kostsamt och kostnaden kan variera beroende på omfattningen av mögelskadan. Om mögel upptäcks vid en bostadsbesiktning kan du kanske förhandla om ett lägre pris med säljaren eller be dem ta hand om saneringen innan affären avslutas. I båda fallen kan du spara pengar i det långa loppet genom att anlita en professionell för att kontrollera mögel innan du köper ett hem.

Sinnesro

Att veta att ditt nya hem är fritt från mögel kan ge dig sinnesfrid och hjälpa dig att njuta av ditt nya utrymme. En professionell mögelinspektion kan ge dig den försäkran du behöver om att ditt nya hem är säkert och hälsosamt för dig och din familj.

Slipp juridiska problem

Att anlita en professionell mögelinspektör kan hjälpa till att se till att du följer alla bestämmelser i ditt tillstånd och skydda dig från juridiska frågor i efterhand.

Några avslutande ord

Att köpa ett hem är en betydande investering, och det är viktigt att kolla efter mögel innan affären avslutas för att skydda din hälsa, spara pengar och undvika juridiska problem. En professionell mögelinspektion kan identifiera dold mögel, ge sinnesfrid och säkerställa efterlevnad av föreskrifter. Ta inte risken att köpa en bostad med dolda mögelproblem. Anlita en professionell mögelinspektör för att säkerställa att ditt nya hem är mögelfritt och säkert för dig och din familj.

Läs mer hos UAMS om vad som gäller vid husköp och besiktning i Stockholm

Kontakta oss nedan för frågor och gratis offert.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu