juli 15, 2021

Vi hjälper dig med mögelutredning i Stockholm!

Det finns en hel del olika orsaker som gör att ett hus blir sjukt.

Om du misstänker att du har mögel i ditt hus kan det vara tecken på att ditt hus är sjukt. Se därför till att anlita en firma som sätter upp en åtgärdsplan för att ta tag i problemen och ta reda på orsaken. Detta bör göras genom en utredning för att ta reda på orsaken och problemet för att kunna hindra återkommande problem.

Se till att kolla in vår huvudsida för att få hjälp med mögelutredning i Stockholm.

Så här går det till

Det är inte alltid lätt att veta om man har mögel i sitt hus. I vissa fall kan man se mögel i huset tydligt och i vissa fall misstänker man bara att man har mögel och fuktproblem. För att upptäcka dessa problem och säkerställa dem krävs en mögelutredning i bostaden. En mögelutredning går till genom att besiktningsmannen och kunden går igenom ritningar och handlingar som finns tillgängliga för objektet. Besiktningsmannen ser sedan till att göra en okulär besiktning samt luktbedömning av olika utrymmen i huset. Dessa utrymmen brukar vara i grunden, vinden men även i husets in och utsida. När detta är utfört kan besiktningsmannen ta ett beslut genom en bedömning. Bedömningen talar om ifall det krävs en vidare teknisk undersökning eller inte.

När detta är utfört går besiktningsmannen och kunden igenom besiktningen muntligt för att diskutera problemen och skador som har framkommit. Därefter får kunden hem ett protokoll med en rapport som beskriver det som upptäcktes och vilka rekommendationer och åtgärder som gäller. Det kan alltså bli mer undersökningar för att fastställa problemet och skadornas omfattning. Det kan exempelvis leda till att provtagningar av material tas i hemmet.  

Kontakta oss om du behöver hjälp med att utföra en mögelutredning i Stockholm. Vi är även verksamma i Västerås och Uppsala och utför mögelutredningar.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu