december 29, 2019

Viktigt att åtgärda bakgrunden till fukt och mögel

Om det finns höga nivåer av fukt i hemmet i Stockholm så kan det med tiden leda till att man får problem med mögel och att en mögelsanering behövs. I samband med en mögelsanering så är det dock viktigt att även se över varför problemen uppstod till att börja med.

Läs mer även här om mögelsanering i Stockholm

Flera anledningar till fukt- och mögelproblem

Att man får problem med höga nivåer av fukt i hemmet i Stockholm kan bero på att den fukt som kommer in i fastigheten inte transporteras bort i den utsträckning som den bör. Det kan exempelvis vara för att ventilationen är undermålig eller att ett utrymme som exempelvis vinden inte håller tätt mot resten av hemmet och utsidan.

Det finns delar av ett hus som är lite särskilt benägna att få den här typen av problem. Exempelvis i husets våtutrymmen och som nämnt på vinden, men även i anslutning till grunden, kan fuktnivåerna vara högre. Om möglet får fäste och sprider sig kan man behöva utföra en mögelsanering.

I samband med att man utför en mögelsanering i Stockholm är det också viktigt att tänka på varför problemen har uppstått. Kanske beror de alltså på dålig ventilation eller på att huset inte håller tätt. När man vet bakgrunden kan man åtgärda de problem som finns. Om man inte gör något åt anledningen till problemen med fukt finns annars en risk att problemen kvarstår, vilket i sin tur kan innebära en risk för att även möglet kommer tillbaka.

Mögelsanering och mögelutredning i Stockholm

Har du problem med fukt och mögel i hemmet eller misstänker du att det finns problem? Hör då gärna av dig. Vi utför mögelsaneringar runt om i Stockholm men kan också hjälpa till med mögelutredning för att hitta mögel.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu