Avfuktning i Stockholm

Något som kan göras för att undvika att få problem med mögel i sitt hem i Stockholm är att se till att hålla fukthalten på en normal nivå. Om du har ett hus med en hög fukthalt är ett bra alternativ att ta hjälp med en avfuktning. Avfuktningen kan göras på flera sätt.

Avfuktning av olika typer

Det finns flera utrymmen i ett hus som är lite särskilt benägna att bli påverkade av fuktproblem. I utrymmen som en vind, en grund eller i våtutrymmen som ett badrum eller en tvättstuga är fukthalten generellt högre än i andra delar av ett hem. Om det blir för mycket fukt i dessa delar av ditt hus i Stockholm skulle problemen med mögel kunna komma.

För att undvika sådana problem är det alltså viktigt att se till att luftflödet i de fuktiga områdena är bra genom att göra en avfuktning. En avfuktning kan göras i ditt hem i Stockholm bland annat genom att en kylavfuktare installeras. En kylavfuktare fångar upp fukten och omvandlar den till vatten som sedan kan hällas ut.

En annan typ av avfuktning i ditt Stockholmshus är att använda en så kallad sorptionsavfuktare. Den typen av avfuktare drar också den till sig fukten. Sorptionsavfuktaren är speciellt bra att använda i exempelvis en krypgrund där det är lite kallare.

Oavsett vilken typ av avfuktare som väljs så blir resultatet att man får ett torrare utrymme och på det viset kan förebygga fuktproblem och i längden problem med mögel.

Ta hjälp med avfuktning i Stockholm

Olika typer av avfuktare fungerar olika bra beroende på vilket utrymme i huset som det rör sig om. Det kan därför vara bra att ta kontakt med en firma som har kunskaperna när du vill avfukta ditt hem i Stockholm. Behöver du istället hjälp med mögelsanering? Vi kan även hjälpa dig med mögelutredning samt mögelsanering i Stockholm.

 

 

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy