Avfuktning Stockholm

Något som kan göras för att undvika att få problem med mögel i sitt hem är genom avfuktning. Stockholm är ett område där vi kan hjälpa med råd och utrustning för att hålla fuktnivåerna på normala nivåer. Om du har ett hus med en hög fukthalt är ett bra alternativ att ta hjälp med en avfuktning. Avfuktningen kan göras på flera sätt.

Ta reda på orsaken till fukt och använd rätt metod

90 procent av de arbeten som vi utför vid fuktrelaterade problem har sin grund i att huset är byggt på ett sätt som gör att det inte klarar den fuktbelastning som den har idag. Det kan exempelvis vara så att det finns höga fuktnivåer i anslutning till platta på mark, krypgrund, en källare eller en vind. Det är inte alla av dessa problem som kan behandlas med avfuktning eller kemisk behandling. För att få bukt med problemen gäller det därför att se till det enskilda fallet och ta reda på omfattningen och orsaken i det första steget och försöka göra något åt orsaken till problemen. I vissa fall så kan man dock alltså använda sig av avfuktning.

Avfuktning av olika typer

Det finns flera utrymmen i ett hus som är lite särskilt benägna att bli påverkade av fuktproblem. I utrymmen som en vind eller vid en grund är fukthalten generellt högre än i andra delar av ett hem. Om det blir för mycket fukt i dessa delar av ditt hus i Stockholm skulle problemen med mögel kunna komma.

För att undvika sådana problem är det alltså viktigt att hålla fuktnivåerna i skick med avfuktning. En typ av avfuktning till ditt Stockholmshus är att använda en så kallad sorptionsavfuktare. Den typen av avfuktare drar till sig fukten. Sorptionsavfuktaren är speciellt bra att använda i exempelvis en krypgrund där det är lite kallare. Oavsett vilken typ av avfuktare som väljs så blir resultatet att man får ett torrare utrymme och på det viset kan förebygga fuktproblem och i längden problem med mögel.

Ta hjälp med avfuktning Stockholm

Olika typer av avfuktare fungerar olika bra beroende på vilket utrymme i huset som det rör sig om. Det kan därför vara bra att ta kontakt med en firma som har kunskaperna när du vill avfukta ditt hem i Stockholm. Behöver du istället hjälp med mögelsanering? Vi kan även hjälpa dig med mögelutredning samt mögelsanering i Stockholm.

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu