RING OSS
december 28, 2018

Tecken på fuktproblem vid krypgrund

En del av ett hus som kan utsättas för problem med fukt är grunden. Extra utsatta för fuktproblem är ofta krypgrunder.

För att upptäcka problem med fukt vid sin krypgrund och även undvika problem finns det en del saker som man som villaägare kan ha i åtanke. Läs även mer om våra tjänster inom avfuktning här

Upptäck och förebygg fuktproblem vid krypgrund

Problem med fukt i anslutning till en krypgrund kan uppstå på flera vis, bland annat kan fukten komma på sommaren då den varma luften tar sig in vid krypgrunden och där kyls ned. När detta sker ökar luftfuktigheten i anslutning till grunden. Fukt kan även komma nedifrån marken och upp till krypgrunden.

En fuktig krypgrund kan i längden leda till problem med exempelvis mögel. För att upptäcka fuktproblem vid en krypgrund i tid är det därför bra att hålla koll på fuktnivåerna vid grunden. Det är bra att då och då krypa in i krypgrunden och se över hur grunden ser ut. Tecken på fuktproblem är om det finns mögel på grunden som är synligt samt om det är särskilt fuktigt på grunden och marken. Om man upplever att det är en unken lukt inomhus kan det också vara ett tecken.

Ett sätt att undvika fuktproblem i anslutning till en krypgrund är att installera en avfuktare. Avfuktaren tar upp den fuktiga luften och minskar på det viset fuktnivåerna vid grunden. Det är även bra att täcka marken vid krypgrunden med någon typ av skydd, exempelvis i plast, som stoppar fukt från marken.

Besiktning av krypgrunden kan behövas

Om problemen med fukt inte har blivit allt för allvarliga kan man fixa problemen själv genom att man alltså försöker göra grunden torrare. Om fuktproblemen vid krypgrunden tycks vara stora kan det dock vara bra att kontakta ett professionellt företag för en besiktning.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu