RING OSS

Hur avlägsnar man en dålig lukt i källaren?

Om man har en dålig lukt i källaren så kan det bero på att det finns fuktproblem och mögel i källaren. Beroende på vad som ligger bakom lukten så finns det olika metoder för att få bort den dåliga lukten.

Flera sätt att få bort dålig lukt i källaren

Bakgrunden till att man har en fuktig källare som luktar kan skilja sig från fall till fall. Det kan vara så att man får in fukt i källaren via golvplattan eller genom väggarna. En annan bakgrund kan vara att det har varit en vattenläcka. Vilken åtgärd som behövs för att få bort den dåliga lukten i källaren beror på vilken typ av problem som finns.

Om det beror på att fukt kommer in i källaren från utsidan så kan rätt lösning möjligen vara att använda sig av en avfuktare som samlar upp den fuktiga luften. Om det istället har varit en vattenläcka i källaren så kan det finnas skador på materialet i källaren. Kanske behövs då en mögelsanering.

Om fukt tar sig upp via golvplattan är ännu ett val att montera ett så kallat mekaniskt ventilerat golv. I den här typen av golv finns plats under golvet där fukten, och andra typer av emissioner som kan tänkas komma upp, transporteras bort istället för att stanna kvar och ställa till med problem och påverka lukten i källaren.

Avfuktning och mögelsanering i Stockholm

För att få bort dålig lukt i källaren så gäller det alltså att veta varför det finns en dålig lukt och om det beror på fukt så finns det olika val för att åtgärda problemen.

Vi är verksamma i Mälardalen i bland annat Stockholm och kan hjälpa dig med att få ned fuktnivåer samt med sanering. Läs mer om avfuktning och mögelsanering.

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu