RING OSS

Hur kan man förebygga mögel och fukt?

Ett problem som kan drabba många hus är att fuktnivåerna blir allt för höga, vilket med tiden kan leda till fuktskador och mögel. För att undvika denna typ av skador gäller det att få bukt med den höga fuktigheten i hemmet.

Metoder för att hålla fuktnivåerna nere

Fukt kan drabba olika delar av ett hus av olika anledningar. Är det på vinden kan det vara att taket inte håller tätt eller att vindsluckan inte håller tätt så att varm luft inifrån huset tar sig in på vinden. Är det i ett badrum eller en tvättstuga så blir det istället naturligt mer fukt än i andra delar av huset då det är våtutrymmen. För att förebygga problem med fukt är det bra att hålla koll på dessa utrymmen.

Många fukt- och mögelskador har att göra med problem med ventilationen. Att se till så att ventilationen fungerar som den ska är därför ett sätt att förebygga att få problem med fukt. För att veta om ventilationen måste åtgärdas och förbättras kan exempelvis en flödesmätning göras.

Ett annat sätt att förebygga problem med fukt och mögel är att använda sig av någon typ av avfuktare som samlar upp den fuktiga luften och håller fuktnivåerna nere. Det finns flera typer av avfuktare som passar bra i olika delar av huset. Två exempel är en så kallad sorptionsavfuktare samt en kondensavfuktare.

Hjälp med att bekämpa fukten

Det bästa sättet att se till att förebygga problem med fukt och mögel är alltså att med olika metoder hålla sitt hem torrt så att de fuktiga utrymmena inte blir för fuktiga och problemen kommer. Frågorna om hur ett hem ska hållas torrt kan vara många och därför kan det vara bra att höra av sig till ett företag som har kunskaperna. Kontakta oss

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu