Vilka metoder finns för avfuktning?

Att ha för höga nivåer av fukt i hemmet kan leda till att sanering av fukt och mögel behövs. För att undvika fuktproblem i hemmet finns det dock hjälp att få genom så kallad avfuktning. Metoderna för avfuktning i Stockholm är flera.

Avfuktning i Stockholm

Avfuktare kan användas vid avfuktning i Stockholm

Det finns delar av ett hus som naturligt är fuktigare än andra delar. Detta gäller husets våtutrymmen så som tvättstugan och badrummet. Höga fuktnivåer kan även bli ett problem i utrymmen som på vinden, i källaren samt i anslutning till husets grund, till exempel en krypgrund. Om man upplever att nivåerna av fukt är höga i hemmet i Stockholm är det första steget att göra en fuktmätning där man tar reda på om nivåerna är normala eller för höga.

Om det visar sig att man har delar av huset som är för fuktiga så blir det aktuellt med avfuktning för att få ned nivåerna innan fukten ställer till med problem. Exempelvis kan fukten leda till mögel och efterföljande mögelsanering. Metoderna för att avfukta hemmet är flera. Ibland kan man behöva förbättra sin ventilation för att få bort fukten beroende på vilket utrymme det gäller.

Vid avfuktningen i Stockholm är ytterligare en metod att använda sig av någon slags avfuktare. Beroende på vilket utrymme som ska avfuktas så används olika typer av avfuktare. Gemensamt är att avfuktningen går till på det viset att avfuktaren drar åt sig fukten i luften. Om man har en så kallad kylavfuktare vid avfuktningen i hemmet i Stockholm så omvandlas fukten till vatten som sedan kan hällas ut.

Hjälp med avfuktning i Stockholm

Det finns alltså flera alternativ vid avfuktning i Stockholm. Fråga oss gärna för att veta mer om metoderna för avfuktning samt för att boka in din hjälp med avfuktning i Stockholmsområdet.

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu