Hur förebyggs och åtgärdas mögel i husgrunden?

Problem med fukt och mögel kan man få i många delar av hemmet. En del av huset där man på grund av fukt kan få mögelproblem är husgrunden. För att undvika en fuktig husgrund, och även för att sanera eventuellt mögel, finns flera lösningar.

Undvik fukt och mögel vid husgrunden

Om man har en fuktig husgrund så finns risken att man drabbas av mögelangrepp. Att se till att hålla nivåerna av fukt i skick är därför viktigt. Att man får problem med fukt i anslutning till grunden kan ha flera orsaker. Om man har planterade växter alldeles intill grunden så kan det leda till en fuktig grund. Det kan också vara så att grundens dränering är dålig.

Om man har en dålig dränering kan detta vara något som man kan behöva göra något åt. Om det inte finns behov av förbättrad dränering så finns det också andra sätt att sänka nivåerna av fukt. Bland annat kan man använda sig av en avfuktare som för bort fukten. Om man har en krypgrund så kan en så kallad sorptionsavfuktare användas.

Om fuktproblemen istället har gått så långt att man har fått mögel i anslutning till husgrunden så kan det istället bli nödvändigt med en sanering av möglet. En mögelsanering kan utföras med ett flertal olika slags metoder. Efter mögelsaneringen är det också viktigt att se till att göra något åt orsaken till att man har fått höga fuktnivåer som har bidragit till möglet.

Hjälp med avfuktning och mögelsanering i Stockholm

Vi är verksamma i Stockholmsområdet och hjälper våra kunder med avfuktning. Om det har gått så långt att en mögelsanering behövs så utför vi även detta. Läs mer om avfuktning och mögelsanering och kontakta oss för att veta mer samt för att boka din hjälp.

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu