Hur förebygger/åtgärdar man fuktproblem vid toalett/dusch?

Det finns delar av ett hem där man kan få fuktproblem på grund av att det vanligen är särskilt mycket fukt. Ett sådant utrymme är badrummet, med toalett och dusch. Det finns en del som man kan göra för att undvika att man får fuktproblem i badrummet.

Så undviks fuktproblem vid toalett och dusch

Olika utrymmen i ett hem har normalt olika nivåer av fukt. Det finns alltså vissa delar och utrymmen som är extra fuktiga. Eftersom det förekommer mycket rinnande vatten på en toalett eller i ett badrum med dusch så kan det göra att fuktnivåerna blir särskilt höga i just detta utrymme av hemmet. Om man har ett bra luftflöde så att fukten har någonstans att ta vägen så är detta rimligen ingen fara, men om ventilationen är dålig kan det finnas risk för fuktproblem i badrummet.

När man får fuktproblem kan det föra med sig skador som fuktskador och angrepp av mögel och det finns därför anledning att undvika fuktproblem. En fuktskada kan exempelvis komma för att tätskiktet som ska skydda väggarna mot vattnet är undermåligt och tar in vatten.

Genom att förbättra ventilationen vid duschen och toaletten kan man få ned de höga nivåerna av fukt innan man får fuktproblem. Om man misstänker att fuktproblemen skulle kunna leda till någon typ av skada i badrummet så är det även en god idé att renovera innan problemen blir allt för stora.

Mögelutredning och mögelsanering i Stockholm

Om man har otur kan höga nivåer av fukt alltså leda till att man får problem med mögel. Vi hjälper till med mögelutredningar i Stockholmsområdet där vi besiktigar delar av hemmet där det möjligen kan finnas mögel. Vi utför även mögelsaneringar om man har fått mögelangrepp. Läs gärna mer om mögelutredning eller mögelsanering i Stockholm.

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu