Hur tar man reda på om det finns mögel i huset innan husköp?

När man köper ett hus så är det ett stort beslut som man lägger mycket pengar på. Det är därför viktigt att se över huset innan husköpet för att undvika att det finns fuktskador och mögel i huset. Detta gör man med genom en besiktning av huset som kan fortsätta med vidare teknisk utredning.

Besiktning inför husköp och mögelutredning

Om man genomför ett husköp av ett hus som är drabbat av fukt och mögel så kan det föra med sig negativa konsekvenser. För det första så kan det leda till att man måste utföra mögelsaneringar som kan vara kostsamma. Innan man tar tag i problemen så kan det för det andra också, om man har otur, leda till hälsobesvär hos de boende. Mögel kan möjligen leda till sådant som hosta, täppt näsa, huvudvärk och annat. Att undvika att köpa ett hus med fukt- och mögelproblem är på det viset viktigt.

I samband med att ett hus ligger ute till försäljning ska en så kallad överlåtelsebesiktning göras. Vid besiktningen inför husköpet ser man över huset och ser vilket skick det är i. Vid denna besiktning kan tecken på fukt- och mögelangrepp synliggöras.

Om det visar sig, vid besiktningen inför husköpet, att det möjligen finns fuktskador och mögel i huset kan en vidare teknisk utredning med olika provtagningar utföras. Vid en sådan utredning kan man fastställa om det finns problem och i vilken utsträckning.

Mögelutredning och mögelsanering i Stockholm

Genom att ta reda på om det finns mögel i huset innan husköpet kan du känna dig trygg med att du köper ett hus som är i ett bra skick. Vi är verksamma i Mälardalen i bland annat Stockholm och utför mögelutredningar samt mögelsaneringar. Hör av dig för mer information.

Tillbaka till översikt

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Stockholm med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu